U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Medical Taping

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Voortbouwend op deze gedachte, werden er diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kan ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek al snel dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren.

Hieronder enkele voorbeelden waarvoor u bij Groene Massage terecht kunt:

zwelling na verstuiking enkel

 

Na een verstuiking van de enkel zwelt deze vaak op. Zolang er een zwelling is kunnen geen foto's gemaakt worden om te kijken of er sprake is van een breuk. Door de aanleg van een Medical Tape neemt de zwelling veel sneller af.

 

 

 

Voornamelijk hardlopers hebben vaak last van hun achillespees en de erbij behorende kuitspieren. Deze tape-constructie helpt de spieren te ontspannen. In dit geval is Medical Taping onderdeel van een volledige sportverzorging: onderzoek, massage, Taping, oefeningen en feedback.

 

 

 

 

 

nek en schouderklachten

 

Nek- & schouderklachten kunnen doorgaans goed verholpen worden door een combinatie van massage, houdingsoefeningen en taping.

 

 


Schouder- en bovenarm spieren hebben het bij veel sporters zwaar te verduren. Een Medical Tape helpt ook hier na een massage of bestaande spanningen op te lossen of te verminderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderrugklachten worden vaak veroorzaakt door een slechte houding, stress, maar ook door een verkeerde beweging. De Tape is een aanvulling op eventuele behandeling.

 

 

 

 

 

Menstruatiepijn. Uit recent onderzoek blijkt dat 80% van de vrouwen aanzienlijk baat heeft bij een Medical Tape tijdens de menstruatiecyclus.